Intergovernmental Renewable Energy Task Force for Carolina Long Bay Virtual Meeting Via Zoom

July 21, 2021

9:00 am to 4:30 pm EST

Meeting Objectives

- Refresh all on the Carolina Bay Wind Energy Area
- Provide an overview of and seek in-depth feedback on the draft Proposed Sale Notice and related auction format
- Provide forum for discussion and information to ensure BOEM is informed about TF members' interests
- Provide opportunities for public input about the topics being considered by the Task Force.

<u>Note:</u> Agenda sessions will include time for facilitated dialog among all task force members, both in plenary and breakout sessions. All plenary sessions will be open to interested members of the public. Breakout sessions will be for Task Force members only and key discussion points will be shared back in plenary.

Plenary Session (Open to all interested members of the public)

TIME	AGENDA
9:00-9:05	Welcome
5 min	 Jim Bennett, Chief, Bureau of Ocean Energy Management (BOEM), Office of Renewable Energy Programs (OREP)
9:05-9:30	Introductions & Opening Remarks
25 min	Amanda Lefton, Director, Bureau of Ocean Energy Management
	Tribal representatives (afforded opp. Ahead of time to give opening remarks)
	Jeremy Tarr, Senior Advisor for Climate Change in the Office of the Governor
	 Elizabeth von Kolnitz, Chief SCDHEC-Ocean & Coastal Resource Management
9:30-9:40	Agenda Review & Ground Rules, Patrick Field, CBI, Facilitator
10 min	
9:40-10:05	Background on Development of the Carolina Long Bay Wind Energy Areas,
25 min	Casey Reeves, BOEM
	Purpose and intent of re-engaging on wind energy development
	 Presentation the history of the regional wind energy planning efforts, BOEM Process including timeline to present
	Opportunity for Task Force questions and comments
10:05-11:05	Opportunity for Tribal & Federal Agency Perspectives
60 min	Tribal Representatives
	Steve Sample, Military Siting Clearinghouse, US Department of Defense,
	George Detweiler, United States Coast Guard Navigation Center
	John Walter, NOAA Fisheries Southeast Fisheries Science Center
	 Dana Bethea, Cynthia Cooksey, and Nikhil Mehta, NOAA Fisheries Southeast Regional Office
	Opportunity for Task Force questions and comments
11:05-11:15	Coffee/Stretch Break
10 min	
11:15-11:40	Outer Continental Shelf Wind Energy Leasing in Carolina Long Bay- Proposed
25 min	Sale Notice, Project Coordinator, Casey Reeves,, and Genevieve Brune, BOEM
	Presentation on Proposed Sale Notice (PSN) Elements

	 Wilmington East, Proposed Area
	o Lease OCS-A 0545
	o Environmental Reviews
	Opportunity for Task Force questions and comments
11:40-12:05	Outer Continental Shelf Wind Energy Leasing in Carolina Long Bay—Auction
25 min	Format and Lease Terms, Joshua Gange, Project Coordinator, BOEM
	Overview of Auction Format and Lease Terms
	Opportunity for Task Force questions and comments
12:05 - 1:00	Lunch Break
55 min	
1:00-1:45	State Perspectives: North Carolina
45 min	Jennifer Mundt, Senior Policy Advisor, NCDEQ
	Opportunity for Task Force questions and comments
	State Perspectives: South Carolina
	Elizabeth von Kolnitz, Chief SCDHEC-Ocean & Coastal Resource Management
	Opportunity for Task Force questions and comments
1:45	Adjourn plenary session (in Zoom Webinar) of Task Force
	10-minute break Reconvene Task Force only session (in Zoom Meeting)

Task Force-ONLY Session

TIME	AGENDA
1:55-2:00	Reconvene - Session Overview
5 min	Convened in Zoom meeting
2:00-2:45	Task Force Member-only Breakout Sessions
45 min	Opportunity for small group discussions and feedback on key questions from BOEM.

Final Plenary Session (Open to all interested members of the public)

TIME	AGENDA
2:45 -2:50	Reconvene
5 min	Convened in Zoom webinar
	Brief welcome and intro re-orient folks to Zoom Webinar (if needed)
2:50-3:30	Report Out and Discussion from Breakout Sessions
40 min	Report back from each breakout session on key points from discussion
	Opportunity for broader discussion
3:30-4:15	Public Input Opportunity
45 min	Opportunity for public input on topics under Task Force discussion
4:15-4:20	Action Items and Next Steps
5 min	Casey Reeves, BOEM, and Patrick Field, CBI, Facilitator
4:20-4:30	Closing Remarks and Adjourn
10 min	State of NC
	• BOEM