

Gulf of Maine – Information Exchange

AGENDA

Thursday, January 19, 2023; 5pm - 8pm Holiday Inn Portland-by the Bay 88 Spring Street Portland, ME 04101

Meeting Objective

 Provide information and receive feedback on BOEM's leasing process in the Gulf of Maine, in particular regarding: the draft Call Area and the data and modeling that will inform next steps*

*Note: These meetings are not part of a formal comment period.

Time	Session
4:30 – 5:00pm	Pre-Workshop Information Stations - Poster Session
30 min	
5:00 – 5:10pm	Welcome
10 min	Karen Baker, Chief, BOEM Office of Renewable Energy Programs
5:10 – 5:40pm	Opening Presentations
30 min	 Zach Jylkka, BOEM Project Coordinator James Morris, NOAA-NCCOS Marine Ecologist
5:40 – 6:40pm	Detailed Discussions – Rotating through Stations
60 min	 Facilitated discussion at break-out stations: fisheries, environment & wildlife, navigation & technology, NCCOS spatial model Three rounds: 1st is 25 minutes; 2nd is 20 minutes; 3rd is 15 minutes
6:40 – 7:20pm	Plenary Discussion
40 min	Feedback opportunity in plenary
7:20 – 7:30pm	Next Steps and Wrap-Up
10 Min	Zach Jylkka
7:30 – 8:00pm	Post-Workshop Information Stations - Poster Session
30 min	