

Gulf of Maine – Information Exchange

AGENDA

Tuesday, January 17, 2023; 4pm - 7pm Salem State University, Veteran's Hall- Ellison Event Center 352 Lafayette Street, Salem, MA 01970

Meeting Objective

 Provide information and receive feedback on BOEM's leasing process in the Gulf of Maine, in particular regarding: the draft Call Area and the data and modeling that will inform next steps*

*Note: These meetings are not part of a formal comment period.

Time	Session
3:30 – 4:00pm	Pre-Workshop Information Stations - Poster Session
30 min	
4:00 – 4:10pm	Welcome
10 min	 Karen Baker, Chief, BOEM Office of Renewable Energy Programs Judy Chang, Undersecretary of Energy and Climate Solutions, MA
4:10 – 4:40pm	Opening Presentations
30 min	Zach Jylkka, BOEM Project Coordinator
	James Morris, NOAA-NCCOS Marine Ecologist
4:40 – 5:40pm	Detailed Discussions – Rotating through Stations
60 min	Facilitated discussion at break-out stations: fisheries, environment
	 & wildlife, navigation & technology, NCCOS spatial model Three rounds: 1st is 25 minutes; 2nd is 20 minutes; 3rd is 15 minutes
5:40 – 6:20pm	Plenary Discussion
40 min	Feedback opportunity in plenary
6:20 – 6:30pm	Next Steps and Wrap-Up
10 Min	Zach Jylkka
6:30 – 7:00pm	Post-Workshop Information Stations - Poster Session
30 min	